opc_loader

Producten verkopen via Bol.com

Eigen producten plaatsen op de verkoopsite van Bol.com is voor iedereen te doen maar niet iedereen heeft daar de tijd voor beschikbaar.

EANnummer.nl geeft u, met onze jarenlange ervaring als verkoper op het platform van Bol.com, de mogelijkheid om dit aan ons uit te besteden.

EANnummer.nl gebruikt bij voorkeur haar zelf geleverde EAN nummers voor maar deze zitten NIET inbegrepen in onze prijs voor de Bol.com plaatsingsservice.

Door het gebruik van onze unieke EAN nummers kunt u zich positief onderscheiden van uw concurrenten.

U kunt de voordelen van het verkopen op het platform van Bol.com óók voor u laten werken omdat u daarmee gebruik maakt van de enorme naamsbekendheid van Bol.com en de vertrouwde uitstraling die zij in al die jaren hebben opgebouwd.

Maar let op: Bol.com is geen gemakkelijk verkoopplatform, Bol.com let zeer sterk op kwaliteit van tekst, foto's, levertijden en reacties van klanten.

Inmiddels heeft Bol.com meer dan 11 miljoen artikelen in hun database staan waaronder vele tien-duizenden met de EAN nummers van EANnummer.nl.

Iedereen kan een verkoopaccount aanmaken op Bol.com maar alleen zakelijke verkopers kunnen met eigen EAN nummers nieuwe producten toevoegen aan de Bol.com database.

Als u gestart bent met het verkopen van uw producten zult u moeten zorgen dat de door u geboden service hoog is en hoog blijft.  

Bol.com stelt hierin behoorlijk hoge eisen.

Mocht blijken dat u niet kunt voldoen aan die eisen dan kan het zijn dat uw verkoopaccount geblokkeerd wordt. 

Hiermee wordt beoogd het vereiste hoge kwaliteitsniveau van de verkopers vast te houden om de uitstekende uitstraling en reputatie van Bol.com in stand te houden en te versterken.

Ook u kunt daar van mee profiteren.

Dagelijks komen er honderdduizenden potentiële kopers op de Bol.com website snuffelen, zoeken, vergelijken en vooral kopen.

Velen daarvan zouden binnenkort ook uw klanten kunnen worden.

De voordelen:

 • Geen opstartkosten.
 • Makkelijke manier van producten aanmaken.
 • Veel bezoekers, veel potentie om uw omzet te verhogen.
 • Goede reputatie.
 • Geen verkoop is ook geen kosten.
 • U kunt met onze EAN-codes uniek uw producten verkopen in de juiste categorieën.
 • U kunt positieve reviews krijgen, dit kan het vertrouwen in u als verkoper vergroten.
 • Deze verkoopmethode is ook bij de bezoekers van Bol.com al ingeburgerd.

Bij eventuele retourzendingen worden alle verkoopkosten (inclusief de fee) aan u terugbetaald. U betaalt dus niet voor marketingkosten.  De enige kosten die u heeft zijn die voor de heen- en retourzending, immers op Bol.com worden de producten inclusief gratis heen- en retourzending aangeboden. Houdt daar rekening mee bij uw prijsstelling. â€‹

De nadelen:

 • De kosten: er zijn 2 soorten kosten bij een verkoop via Bol.com. Deze kosten hangen af van uw soort product. Het gaat om:
  • Verkoopkosten, dit bedrag is gebaseerd op de verkoopprijs. Dit kan een bedrag zijn tot maximaal 15 % van het verkoopbedrag. Houdt er in uw verkoopsprijs berekening rekening mee dat deze 15% berekend worden over het verkoopbedrag, dus inclusief de verzendkosten en BTW.
  • U betaalt naast deze kosten ook nog een vaste fee per bestelling. De fee is afhankelijk van de categorie waarin u verkoopt. De fee start vanaf € 0,99 per bestelling. Als u een product aanmaakt op Bol.com kunt u direct zien wat u overhoudt aan de bestelling voordat u deze actief zet. U vult de verkoopprijs in en het systeem zal direct laten zien welk bedrag voor de verkoopkosten en welk bedrag voor de fee worden ingehouden bij een verkoop. Bij het aanpassen van de verkoopprijs zult u zien dat deze berekening mee veranderd. U kunt dit aanpassen tot een gewenst bedrag is ontstaan. 
  • Houdt er rekening mee dat Bol.com voor gemakkelijk te vergelijke producten een z.g. "Relevante Marktprijs" hanteerd, zodat u niet volledig vrij bent in uw prijsbeleid,

​

 • U dient te voldoen aan de eisen die Bol.com stelt. Lukt dit niet dan zal na verloop van tijd uw account geblokkeerd kunnen worden.
 • Het duurt 22 dagen voordat de verkopen aan u worden uitbetaald. Uitbetalingen vinden dagelijks plaats, 21 dagen nadat de order gedaan is. Dit heeft te maken met de tijd die de klant heeft om de artikelen terug te sturen in het kader van het herroepingsrecht.
 • U moet de producten die u wilt verkopen aanmaken binnen het database-systeem van Bol.com.

Wilt u het plaatsen van de producten liever niet zelf doen en wilt u weten wat wij hierin voor u kunnen betekenen, dan kunt u ons een bericht sturen via het contact formulier met daarin het aantal producten en variaties wat u verwerkt wilt hebben. Graag ontvangen wij ook uw bedrijfsgegevens en aard van de producten zodat wij kunnen inschatten hoeveel tijd wij hiervoor nodig hebben.

Menu