opc_loader

EANnummer.nl biedt als enige EAN nummer distribiteur in Europa een SKU bestandsconversie voor DYMO printers aan en levert u dus bestanden die u eenvoudig kunt opladen in uw DYMO label printer bestandsmap.
 
De beste printer om voordelig perfect scanbare BAR codes te printen is ongetwijfelt de DYMO 450 label printer. 

De DYMO label printers hebben echter een groot ongemak, immers als u grote hoeveelheden BAR code informatie moet invoeren en printen, dan moet deze informatie eerst, via een complexe bestandsconversie, omgezet worden naar voor uw DYMO label printer leesbare BAR code informatie.
 
EANnummer.nl doet deze bestandsconversie graag voor u zodat u b.v. uw "Logistiek via Bol.com" producten van haarscherpe SKU BAR code labels kunt voorzien.
 
Wat zijn SKU's, (een afkorting van: "Stock Keeping Unit's")?
 
Een Stock Keeping Unit (SKU) is een Engelse term voor een uniek product of dienst, bedoeld voor de verkoop, met inbegrip van alle kenmerken die het onderscheiden van andere artikelen en uitvoeringen. 
 
De eigenschappen kunnen onder meer bestaan uit de fabrikant, leverancier, materiaal, kleur, grootte, verpakking, verzending, prijs, spare parts, functionaliteit, opties, uitbreidingen en voorwaarden.
 
Doorgaans heeft elke SKU een eigen code of productnummer om de betreffende uitvoering van een product of dienst aan te duiden. 
 
Kleine distributeurs kunnen hun eigen SKU codes gebruiken of deze overnemen van de leveranciers. 
 
In grote fulfilment warehouses kunnen echter verschillende leveranciers dezelfde artikelen met dezelfde EAN nummers opslaan en om die gelijke artikelen aan de juiste leverancier te koppelen, zal het fulfilment warehouse voor alle gelijke artikelen van verschillende leveranciers verschillende SKU codes hanteren. 
 
Om de afhandeling rondom distributie, voorraadbeheer en verkoop te vereenvoudigen dienen producten, hun verpakking en hun omdoos of pallet voorzien te worden van een SKU BAR code waarmee alle specificaties zijn op te roepen of af te lezen. 
 
De basis van veel SKU codes zijn de International Article Numbers (EAN nummers) van b.v. EANnummer.nl

Hier een voorbeeld van de toepassing van bSKU's, een afkorting van: "bol.com's Stock Keeping Unit's" bij Logistiek via Bol.com?
 
De bSKU is een door Bol.com verplichte gestelde labeling t.b.v. Bol.com's "Logistiek via Bol.com", de z.g. LvB Service.

Waarom bSKU's?

Elk artikel dat op de Bol.com webside verkocht wordt, heeft een uniek EAN nummer, echter een EAN nummer is niet per definitie uniek voor de verkoper, immers misschien verkoopt een andere verkoper hetzelfde product onder hetzelfde EAN nummer. 
 
Daarom hanteert LvB bSKU codes en BAR codes die aangeven dat een bepaalde productvoorraad in het Bol.com distributie centrum verbonden is aan een unieke verkoper.
 
De bSKU gaat dus een stapje verder dan EAN, immers de bSKU legt de link tussen een EAN nummer en een zakelijk verkopersnummer. 

De bSKU codes worden door Bol.com verstrekt aan verkopers die van de LvB service gebruik willen maken.
 
Eén bSKU code omvat altijd één verhandelbare eenheid (bijvoorbeeld één product verpakking, één omdoos of één pallet) kortom, een eenheid die door bestellers als een eenheid via de Bol.com website besteld kan worden. 
 
Eén bSKU code kan dus duizenden exact gelijke consumenteneenheden van dezelfde zakelijke verkoper omvatten, b.v. 1 literblikken extra gevulde bruine bonen soep van Unox.
 
Bol.com legt artikelen van verkopers in zijn distributiecentrum op voorraad en deze zijn vindbaar door het unieke bSKU nummer en scanbaar via de daarmee verbonden bSKU BAR code. 
 
Op die manier herleidt Bol.com de artikelen naar de eigenaar van de voorraad. 
 
Als de verkoper zijn artikelen bij het Bol.com distributiecentrum aanlevert, dan moeten zij door de verkoper gelabeld zijn met de BAR code die Bol.com, via de bSKU code voor dat specifieke artikel, vooraf aan de verkoper verstrekt heeft. 
 
De verkoper kan dit zelf doen of ervoor kiezen om dit door de Bol.com Label Service te laten doen tegen een betaling van €0,18 per te coderen artikel.
 
De verkoper dient rekening te houden met de volgende punten als hij of zij zonder problemen LvB wil toepassen:
 
Op elk afzonderlijk artikel moet één zichtbare bSKU BAR code label geplakt worden. 
 
Alle andere BAR codes dienen volledig te worden afgeplakt met deze bSKU BAR code label of met een blanco label.
 
Elk verschillend artikel heeft een eigen bSKU BAR code label, gelijke artikelen hebben gelijke bSKU BAR code labels, dus voor een voetbal die geleverd wordt in twee groottes en in twee kleuren heeft u vier verschillende bSKU BAR code labels nodig.
 
Het bSKU BAR code label op het artikel dient exact overeen te komen met de bSKU BAR code die de verkoper voor dit artikel in de vooraanmelding van Bol.com heeft ontvangen.
 
Eén scanbare bSKU BAR code staat dus voor 1 artikel dat via de Bol.com website verkocht wordt aan de besteller. Deze mag dus niet gebruikt worden voor een verzameldoos met daarin meerdere verschillende LvB artikelen. 
 
Verwijder daarom alle oude BAR codes van verpakkingen, omdozen en pallets om daarmee te voorkomen dat het LvB artikel verkeerd wordt geregistreerd.
 
De bSKU BAR code label moet ook voor mensen leesbaar zijn, d.w.z. de numerieke waarde van de BAR code moet ook onder de BAR code geprint zijn.
 
De bSKU BAR code label moet dus als enige BAR code aan de buitenkant van de verpakking zitten, op een vlakke zijde, zodat hij snel en zeker scanbaar is, dus niet in een hoek of naad.
 
Een BAR code wordt in de volksmond ook wel "Streepjescode" genoemd.
 
Een BAR code of Streepjescode is feitelijk niet meer dan een afbeelding die bestaat uit een groot aantal verticale lijntjes. De dikte van de lijnen correspondeert met getallen, zodat de BAR code in zijn geheel een scanbare cijferreeks vormt.
 
Door uw artikelen te voorzien van een scanbare BAR code kunnen deze met een BAR barcode scanner eenvoudig worden geïdentificeerd. BAR codes worden onder meer toegepast bij het afrekenen van producten in een winkel, het uitlenen van boeken in een bibliotheek, bij het voorraadbeheer in een magazijn, bij het sorteren van bagage op luchthavens, bij het bezorgen van pakketten en sinds kort ook bij Logistiek via Bol.com.

Contact

*
Beveiligingscode
CAPTCHA Image
Ik kan de beveiligingscode niet goed zien
Menu