opc_loader


Etin en EAN 13 nummer zijn twee namen voor hetzelfde product.


Een veel gehoorde vraag is wat het verschil is in het gebruik tussen de dure EAN nummers van GS1 en de zeer voordelige EAN nummers van EANnummer.nl.


De EANcodes die EANnummer.nl verkoopt zijn net zo uniek, bestaan uit 13 cijfers, (12 opeenvolgende cijfers + het controle getal),  zij beginnen ook niet met een 0 en kunnen ook op nagenoeg elk nationaal en internationaal verkoopkanaal gebruikt worden.


Toch zijn er behoorlijke verschillen tussen GS1.nl en EANnummer.nl


De EAN nummers van GS1 kunnen worden opgenomen in een door GS1 beheerde databank. Andere GS1 leden kunnen deze databank raadplegen en daar informatie t.b.v. hun eigen Point of Sale systeem uithalen.


GS1 bedient hiermee vooral de grote distributeurs, zoals supermarkten, doe het zelf ketens en groothandelaren.


EANnummer.nl zou een dergelijke database functie ook kunnen optuigen maar veel van onze klanten verkopen hun producten niet via  supermarkten, doe het zelf ketens en groothandelaren maar via andere kanalen.


Daarnaast bieden veel  supermarkten, doe het zelf ketens en groothandelaren aan direct leverende verkopers ook de optie om hun producten in hun bedrijfseigen databank of Point of Sale (POS) systeem te plaatsen. 


EANnummer.nl levert u op uw verzoek een Excel import POS bestand t.b.v. franchisers van bovengenoemde ketens. Dit is vooral van belang voor verkopers van gelegenheids- en actie producten. Vraag ernaar bij uw beoogde klant als hij u om uw GS1 EAN nummers vraagt. 


Grote webwinkels waar veel van onze EAN nummers worden ingezet:


Bol.com,


Ebay,


Beslist.nl,


iTunes,


Fonq


Overal waar in de database van het bovengenoemde verkoopkanaal een EAN nummer of GTIN nummer gevraagd wordt, kunt u gerust onze EAN nummers invullen.


Dit werkt net zo goed en geeft geen belemmeringen. Onze EAN nummers worden in deze systemen geaccepteerd, net zoals de EAN nummers van GS1.


Indien u twijfelt kunt u voor uw aankoop bij EANnummer.nl altijd éénmalig een gratis EAN nummer aanvragen om bij uw beoogde afnemer uit te proberen.


Bestel gewoon een gratis EAN nummer op EANnummer.nl en u ontvangt van ons op korte termijn een e-mail met uw gratis EAN nummer en een gratis BAR code afbeelding daarvan.


Een ander verschil tussen GS1.nl en EANnummer.nl zijn de jaarlijkse kosten.


Bij GS1.nl huurt u feitelijk uw EAN nummer en daar bent u dus, naast uw SG1 huur en lidmaatschap ook een, op basis van uw bedrijfsomzet, jaarlijkse vergoeding aan SG1 voor verschuldigd.


EANnummer.nl vraagt van u geen omzetgegevens, huur of lidmaatschap.
 

U betaalt bij ons dus eenmalig bedrag en daarmee bent en blijft u en uw nabestaanden eigenaar van onze gecertificeerde EAN nummers.


U ontvangt van EANnummer.nl bij elke aankoop een op naam gesteld en getekend Eigenaars certificaat waarop staat dat u de rechtmatige eigenaar van de daarop vermelde EAN nummers bent.


Bij GS1 worden uw bedrijfsgegevens in een database gezet en uw producten zijn aan de hand van de GS1 EAN nummers te herleiden naar uw bedrijf of leverancier. Voor veel verkopers is dit een zeer ongewenste handeling, immers als u de hoge aanloop en introductie kosten van een nieuw product heeft gedragen hoeft een concurrent zich slechts bij u leverancier te melden om met hem/haar een betere deal af te spreken of u buitenspel te zetten.


Dit doen wij niet, wij vragen u beslist niet om bedrifsgevoelige data, wij vragen u slechts om ons enkele reeds openbare gegevens te verstrekken waarmee wij bovengenoemd Eigenaars certificaat en uw BTW rekening kunnen opstellen.


Extra werkzaamheden bij codes via GS1

De EAN nummers (inclusief barcodes) die u bij ons koopt kunt u na ontvangst direct gaan gebruiken.


Bij GS1 dient u zelf eerst nog aanvullende getallen in de EAN nummer reeks te zetten. Het duurt ongeveer een week voordat u deze (deel) codes van GS1 ontvangt.

Als u dat aan EANnummer.nl uitbesteed dan koppelen wij uw van GS1 ontvangen prefix, ID nummers en productnummers waardoor er 12 cijferige EAN nummers ontstaan. Het 13 cijferige EAN nummer (dus incl. het z.g. controlegetal) wordt dan, in een apart bestand, ook door ons geleverd.

Geen barcodes bij GS1

De barcodes (de z.g. streepjescode) krijgt u bij ons gratis bij uw bestelling van EAN nummers. Bij GS1.nl moet u daarvoor naar een bedrijf, zoals EANnummer.nl, om deze conversie service extern in te kopen.
 

Het kan u dus echt heel veel geld en administratieve overlast schelen, vooral op de langere termijn omdat u geen jaarlijks terugkerende kosten betaalt over de EAN nummers die u bij EANnummer.nl heeft aangeschaft.


Samengevat, wat wordt u bij EANnummer.nl geleverd:

- veel lagere eenmalige kosten

- geen jaarlijks terugkerende kosten, één keer bestellen en daarna voor altijd uw eigendom

- geen omzetafhankelijk kosten, immers EANnummer.nl vraagt niet naar uw omzet

- geen accountants verklaring om uw omzetgegevens te bewijzen

- inclusief gratis barcodes (streepjescodes)

- snellere levering, u kunt binnen enige uren met uw bestelde EAN nummers aan de slag

- éénmalig een gratis probeer EAN nummer om uw beoogde afnemer of wederverkoper te overtuigen

- laagste-prijs-garantie


Nogmaals, als u een gratis EAN nummer van EANnummer.nl wilt uitproberen bestel hem dan gewoon via EANnummer.nl !!

Menu