opc_loader

Veel gestelde vragen

Welke gegevens moet ik aanleveren?

U hoeft bij ons geen gegevens aan te leveren over de producten waarvoor u uw EAN nummers wilt gaan gebruiken. Ook hoeft u aan ons geen omzetgegevens te leveren. Het enige wat wij nodig hebben is een e-mailadres waar de diverse bestanden naar toe gestuurd kunnen worden en de (bedrijfs)gegevens voor op de factuur en het eigendomscertificaat. De gegevens die wij minimaal nodig hebben komt u vanzelf tegen als invulvelden tijdens het afronden van uw bestelling.

Hoe lang zijn uw EAN nummers geldig?

Oneindig lang, immers onze gecertificeerde unieke EAN nummers schaft u éénmalig voor een klein bedrag aan. Daarna kunt u met uw EAN nummer handelen naar eigen goeddunken, dus ook gebruiken, verhuren, weggeven en vererven. Onze EAN nummers worden dus eenmalig aangeschaft en blijven daarna voor altijd uw eigendom.

Welke jaar kosten heb ik en wat kost een EAN nummer bij u?

U koopt onze EAN nummers voor het bedrag wat bij het product staat. Dat zijn de totale kosten. Er komen geen verdere abonnementskosten bij, ook niet na een jaar. U heeft al twee EAN nummers voor € 5,95 inclusief BTW.

Bent u nog niet overtuigd? Bestel dan gewoon 1 gratis EAN nummer en BAR code bij EANnummer.nl, u betaald daar echt helemaal niets voor.

Zijn er ook abonnementskosten?

Nee, u betaalt eenmalig de aanschafkosten zoals deze vermeld staan bij het product, daarna zijn de EAN nummers uw eigendom. Er komen geen latere kosten.

Moet ik omzetgegevens aanleveren?

Nee hoor, wij hoeven deze gegevens niet te weten.

Zijn de eannummers die ik krijg met opvolgende nummers?

Nee de eannummers die u krijgt zijn niet opvolgend. Ook staat er geen bedrijfscode in vermeld. De nummers beginnen bij ons ook niet met een nul.

Zijn uw EAN nummers werkelijk uniek?

Ja en nog eens ja, onze EAN nummers werkelijk zijn uniek en blijven ook na de aanschaf uniek voor u. Onze verkochte EAN nummers worden na de verkoop ook nooit meer aan anderen verkocht of verhuurd of gegeven.

Als ik een bestelling plaats, wat krijg ik dan?

Als u onze EAN nummers besteld krijgt u deze EAN nummers in verschillende soorten bestanden aangeleverd: De aangekochte EAN nummers in een .TXT bestand zodat u ze kunt inlezen in uw bedrijfssoftware, in Excel of in Word bestanden. Dan in de form van BAR code afbeeldingen waar uw EAN nummers in zijn beschreven alsood in de voorm van een Eigendomscertificaat waarin in .PDF format al uw EAN nummers zijn beschreven.

Als ik mijn gekochte EAN in een DYMO label printer bestand wil ontvangen, wat kost dat dan?

EANnummer.nl kan uw EAN nummers ook zodanig bewerken dat u ze als bestand kunt inlezen in uw DYMO 450 label printer. U kunt dat ook zelf doen maar dat is een zeer tijdrovende exercitie als u dat niet dagelijks doet. De startkosten hiervoor bedragen €42,95, incl. de eerste 100 EAN nummers, de volgende 100 stuks of een deel daarvan kosten u €8,95.

Zijn er nog andere formaten of extensies mogelijk?

In overleg kunnen wij u de EAN nummer bestanden ook in andere extensies aanleveren. De barcode bestanden kunnen worden omgezet in andere extensies maar houdt er echter wel rekening mee dat BAR codes (streepjescodes) aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen (onder andere de afmetingen) om scanbaar te zijn.

Wat heb ik nodig voor het verkopen via bol.com?

Als u wilt gaan verkopen via Bol.com dan vraagt het systeem van Bol.com om meerdere voor de hand liggende gegevens zoals: Allereest natuurlijk het EAN nummer, de titel van het product, de categorie, de sub-catergorie en vaak ook een sub-sub-categorie van het product wat u wilt gaan verkopen. dit kan in enkele minuten gedaan worden.

Hierna moet u een productfoto leveren, een uitgebreide verkoopgerichte omschrijving, de product specificaties, levertijd, voorraad, prijs, enz. Bol.com neemt dan enkele dagen de tijd om uw omschrijving en product te controleren.

Ik heb een artikel in meerdere kleuren die ik wil verkopen op bol.com. Hoeveel EAN nummers heb ik daarvoor nodig?

Voor elk product en elke productvariatie heeft u 1 eannummer nodig. Bijvoorbeeld u verkoopt voetballen in 4 kleuren en elke kleur ook nog eens in 4 verschillende groottes, dan heeft u 16 verschillende EAN nummers nodig.

Als ik de EAN nummers ontvangen heb, hoe weet ik dan voor welk artikel ik welk EAN nummer moet gebruiken?

U hoeft aan ons niet te melden voor welke producten u uw EAN nummers gaat gebruiken. Dit mag u naar eigen wens invullen. Wij raden u aan om direct vanaf het begin de EAN nummers in al uw administraties te gebruiken zoals uw webwinkelsysteem, voorraad- en magazijnsysteem.

Ik heb ooit een EAN nummer gekocht en gebruikt maar dit artikel is uitverkocht. Mag ik dat EAN nummer nu ook voor een ander (nieuw) artikel gebruiken?

In principe bent u vrij om de EAN nummers die u heeft aangeschaft te gebruiken voor de producten die u wilt. Wij raden het niet aan maar het is mogelijk, de nummers zijn uw eigendom. Vele webwinkels staan dat echter niet toe. Als u ooit een EAN nummer en bijbehorend product aan de database van b.v. Bol.com heeft toegevoegd, dan kunt u de categorie en product titel niet meer veranderen maar wel de omschrijving. Bol.com controleert echter wel of het EAN nummer, het product en de categorie nog steeds passend zijn bij de originele titel. Niet doen dus want Bol.com houdt niet van dergelijke slimmigheden.

Kan ik direct starten?

Na ontvangst van de EAN nummer gerelateerde bestanden kunt u direct beginnen met verkopen. Uw EAN nummers hoeft u nergens te registreren. U kunt uw EAN nummers naar eigen inzicht koppelen aan uw producten.

Kan ik 1 EAN nummer of 1 BAR code gratis uitproberen?

U kunt bij ons altijd 1 EAN nummer en/of BAR code gratis uitproberen. Wij vragen u om uw bedrijfsgegevens te vermelden bij de aanvraag zodat wij weten wie het EAN nummer aanvraagt. Deze gegevens worden alleen gebruikt om te controleren of u een bedrijf bent. U kunt via de webshop 1 x een EAN nummer bestellen voor € 0,00. Als u de bestelling afrondt en kiest voor VOORUIT BETALEN PER BANK dan kunt u de bestelling zonder problemen afronden. Na het afronden versturen wij het gratis EAN nummer met de Bar code afbeelding erbij. U hoeft NIETS te betalen dus maakt u s.v.p. geen geld over.

Een EAN code omzetten in BAR code hoe werkt dat?

Als u al eigen EAN nummers heeft dan kunnen wij deze via onze coversie programma’s voor u omzetten in een afbeelding.

Kan ik ook een BAR code laten maken van een ISBN nummer?

Ook dit is mogelijk. U kunt het gewenste aantal ISBN BAR codes bestellen in onze webwinkel EANnummer.nl, en wij zullen de te converteren EAN nummers bij u opvragen en deze omzetten in een ISBN BAR code afbeelding. Na het omzetten krijgt u deze ISBN BAR codes per e-mail aangeleverd. Met uw ISBN nummers doet EANnummer.nl verder helemaal niets

Moet ik een eannummer van GS1 gebruiken?

Er zijn producten waarbij het aangeraden is om te kiezen voor de EAN nummers en producten van GS1. Deze kunt u terugvinden op onze website op onze pagina met informatie over GS1.

Ik heb een of meerdere EAN nummers van GS1 maar ik heb ook de BAR code-afbeeldingen nodig, kan ik dat via jullie laten maken?

Ja, dit is geen probleem. Wij kunnen van elk EAN nummer een BAR code maken. U kunt het gewenste aantal BAR codes bestellen in onze webwinkel EANnummer.nl, en wij zullen de te converteren EAN nummers bij u opvragen en deze omzetten in een BAR code afbeelding. Na het omzetten krijgt u deze BAR codes per e-mail aangeleverd. Met uw EAN nummers doet EANnummer.nl verder helemaal niets.tekeningen. 

Menu